O Nova festivalu

logotip-nova-bela-pozadinaNova Festival je višednevna umetnička manifestacija čiji se program sastoji iz muzičkog (centralnog) i strip (pratećeg) segmenta, a ideja manifestacije je da publici predstavi savremene umetničke prakse, orijentisane ka eksperimentalnom pristupu i ukrštanju različitih umetničkih žanrova.

Na dugoročnom planu, Nova Festival teži da podstakne mlade umetnike da se bave novom i avangardnom umetnošću kroz predstavljanje aktuelnih i renomiranih umetnika iz ove žanrovske sfere (u regionu, Evropi i svetu).

Takođe, Nova festival je jedina manifestacija iz oblasti kulture u Srbiji koja sav promotivni materijal (plakati, flajeri, programi, katalozi) štampa na ekološkom, sertifikovanom recikliranom papiru.

Festival organizuje udruženje “KomunikArt” iz Pančeva, uz pokroviteljstvo Grada Pančeva i podršku brojnih partnera (Austrijski kulturni forum, Collegium Hungaricum, Ambasada Republike Slovenije, Italijanski institute za kulturu, Skupština opštine Kovin, Dom omladine Pančevo, Kulturni centar Pančeva, Centar za kulturu Kovin i drugi) .